14 Eylül 2014 Pazar

Iphone 6 ve ıphone 6 plus

iPhone 6 Hakkında Tüm Bilgiler
Eveeeeeet! Sonunda aylardır, hatta 1 yıldır beklediğimiz Apple telefon kendini gösterdi. Pek çok açıdan beklenen ya da sızdırılan bilgileri doğrulayan bir telefon olarak gördüğümüz iTelefon, öncelikle beklendiği üzre iki farklı model olarak gelmesiyle bizleri sevindirdi; iPhone 6 ve iPhone 6 Plus. (iPhone 6 Plus incelemesi için buraya tıkla genç adam)
Bu yazımızda sizlere iPhone 6’nın 4.7 inçlik ekrana sahip olan sözüm ona küçük modelini tanıtacağız ki; kendisi adeta Mini(!) model böyle yapılır demiştir.

İşte karşınızda 1 yıldır beklenen (ne diye bu kadar abarttık şişirdik bilmiyorum; ama çok iyi gidiyorum durdurmayın) iPhone 6

 Ekran - Retina iyi ya!

iPhone da 4 inç dönemini geride bırakan telefonlar arasındaki yerini alıyor ve karşımıza ilk olarak 4.7 inçbir telefonla çıkıyor. Her ne kadar bu günün stadartlarında küçük görülse de iPhone 6 kesinlikle küçük ama etkili sınıfına giriyor.

Yenilenmiş retin1 ekranı ile (Apple’ın söylemi ile Retina HD) 326 ppi piksel yoğunluğu ile 1334 x 750 piksel çözünürlük sunan iPhone 6, 720p kalitede de görüntü sunuyor. Yine Apple’ın söylemine göre 720p’den daha iyi ve kaliteli bir 720p çözünürlük sunuyor ki bu da sanıyorum fazladan pikselleri ile alakalı bir durum. (Apple illa standart dışı bir şey çıkartacak)

 Tasarım - Fazla Söze Gerek Yok!

iPhone 6’nın tasarımı ile ilgili fazla bir şey söylemeyeceğim. Aslında sadece Sir Jonathan Ive desem bile yeterli olur.

Lansmanlarda anlata anlata bitirilemeyen şöyle güzel bir his, böyle güzel bir dokunuş zırvalarını bir kenara bırakırsak söylenen o ki; iPhone 6, iPad ve iPod arası bir dokuya sahip. Ayrıca 4.7 inç olan modeli ele daha iyi oturduğu için Plus modelinden daha güvenli bir tutuş sunuyor. Ayrıca iOS 8’in büyük ekranlarda da tek elle kullanıma izin veren arayüzü de işinizi kolaylaştırıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder