17 Nisan 2014 Perşembe

Site Trafiğinizi Arttırmak İçin Gerekli Olan 5 WordPress Plugini


Eğer bir blogunuz varsa amacınız onu olabildiğince çok kişiye göstermektir. Fakat en az bunun kadar önemli olan başka bir durum da gelen ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği zamandır. Blogunuz yeterince ziyaretçi çekmiş olabilir, ancak gelenler iz bırakmadan gidiyorsa, yani sitenizde fazla zaman geçirmiyorsa, arama motorlarının gözünde sitenizin değeri fazla olmayacaktır. Genel olarak bakıldığında blog sahibi olanların iki tür davranış şekli vardır. Bazıları olabildiğince çok kişiyi siteye çekmek ister ve bunun için spam yöntemler kullanır. Örneğin siteyi ziyaret eden kişinin siteye girdiğinde direkt olarak  ”Facebook’ta bizi beğenin” ya da ”Twitter’da bizi takip edin” pop-up’ı ile karşılaşması tek kelimeyle spam bir yöntemdir ve eğer bu site değerli bir içerik üretmiyorsa ziyaretçinin gözünde blogun imajını oldukça zedeleyen bir durumdur. Nitekim, eğer içeriğiniz değerliyse, o kişi zaten sizi ne yapar eder, bulur ve beğenir.
İlk paragraftan çıkaracağımız en önemli bulgu, site trafiği ve siteiçi trafiğinin farklı olduğudur. Siteiçi trafiği siteye gelen ziyaretçinin bir daldan başka bir dala atlaması, siteniz içinde yatay ve dikey geçiş yapması anlamına gelir ve eğer sizin sitenizin siteiçi trafiği iyiyse Google sitenizi mutlaka ödüllendirir.
WordPress engin bir deniz ve gerek siteiçi gerekse genel ziyaretçi trafiğinizi arttırmak için değerli eklentilere sahip. Göz atalım:

1- nRelate

site trafiğini arttırma
nRelate, sitenizde bulunan bir gönderiyi inceleyen kişiye, metnin sonunda o yazıyla ilgili içerikleri gösteriyor. Aslında gösterilen içerikler birebir uyumlu olmayabilir, burada amaç ziyaretçiyi sitede tutmak için onlara diğer içeriklerinizi göstermek. Bunu yaparken  her gönderinin sonunda  ”ilgili içerikler” olarak gösterilen içeriklerinizin küçük resimleri görüntüleniyor. Bu plug-in ile aynı görevi yapan diğer başarılı plug-inler de var.

2- Tweet Old Post 

tweet old post uygulaması
Bu eklenti Twitter takipçi sayınızı ve site trafiğinizi ciddi şekilde arttırabilir. Nasıl mı? İlk Twitter hesabı açtığınızda birkaç takipçiniz vardı ve paylaştığınız içerikler bir ya da iki kere retweetleniyordu, daha sonra bu retweetler size yeni takipçiler kazandırdı, artık paylaştığınız içerikler daha fazla retweetleniyordu, yine takipçi sayınız arttı … bu hikaye böyle devam ediyor. Takipçilerinizin sayısı ve retweetleriniz zincirleme olarak artarken, Twitter’daki ilk zamanlarınızda değerli içerikleriniz takipçi sayınız az olduğu için pas geçilmişti. Şimdi eski içeriklerinizi bırakın, tweet old post plugini yeniden otomotik olarak tweetlesin. Size de rahatça oturup ziyaretçi ve takipçi sayınızın artışını izlemek kalsın.

3- Facebook Yorum Eklentisi

facebook yorum eklentisi

Bu eklentinin en büyük özelliği ziyaretçileriniz herhangi bir gönderinize yorum yaptığında, onlara yaptıkları gönderinin Facebook profillerinde görünmesi için bir seçenek sunması. Böylece yapılan yorumları başkaları da görüyor ve merak edip sitenize giriyorlar.

4- All-in One Seo Pack

all in one seo eklentisi
Bir seo plugininin  listede ne işi olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat arama motorları tarafından kolay ulaşılabilir içerikler sitenizi ön sıraya taşır. All in One Seo eklentisi, her gönderiniz için anahtar kelime, açıklama ve başlık girmenize olanak tanıyor ki bu maddeler siteiçi optimizasyon için olmazsa olmazlardan. Plug-inin en büyük rakipi seo by yoast. Her iki eklenti de siteiçi  optimizasyon çalışmalarınız için fazlasıyla yeterli olacaktır.

5- W3 Total Cache

site hızını arttıran program
W3, sitenizin hızını ciddi anlamda arttıran bir eklenti. Site hızı, gerek arama motorları, gerekse ziyaretçileriniz için son derece önemlidir. Ortalama bir internet kullanıcısının bir sitenin yüklemesini uzun süre beklemeye sabrı olmadığı bilinse de,  site hızı internet sitelerinin çok defa ihmal ettiği bir faktördür. İçeriğe odaklanmaktansa tasarıma odaklanmak, gereksiz plug-inler yüklemek, resim boyutlarının yüksek olması, site hızını aşırı şekilde düşürür. Bu sonuçlar sonunda sitenize gelen ziyaretçiler çoğu zaman sabredemez ve kısa sürede siteyi terkederler. Böyle bir durum sitenizin Google tarafından sandbox’a( kara liste diyelim) alınmasına dahi neden olabilir.
W3 Total Cache’nin resim boyutlarını optimize etmek, http çağrılarını azaltmak, veritabanını otomatik olarak temizlemek, tarayıcı optimizasyonu yapmak gibi marifetleri var. Hepsini alt alta topladığınızda site hızınızın arttığını siz de göreceksiniz. İsterseniz eklentide gerekli ayarları yaptıktan sonra ve yapmadan önce site hızını google page speed ile ölçebilir, iki durumdaki farkı görebilirsiniz. W3 total cache, dünyanın önde gelen birçok blogunun kullandığı ve bu blogların önerdiği bir plug-in.

5- upPrev

up prev eklentisi
upPrev, herhangi bir içeriğinizi okuyan ziyaretçi gönderinin sonuna geldiğinde sağ alt köşede okuması için yeni bir içerik öneriyor. İçerik önermeyi yalnızca gönderinizi sonuna kadar inceleyen kişilere yaptığı için, ziyaretçi rahatsız olmuyor. Bu modeli New York Times gazetesinin internet sitesi veya haberturk.com da uygulamakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder